Tahkon kiinteistöomistajilla mahdollisuus säästää jopa 40 % lämmityksestä OptiWatin energiankulutuksen optimointi- ja säätöjärjestelmällä

Tahkon alueen keskusvaraamo TAHKOcom ja Kuopion Voimatel-konserniin kuuluva OptiWatti Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen energiaa säästävän etäohjaustekniikan jälleenmyynnistä. Teknologian tavoitteena on säästää Tahkon alueen kiinteistöjen lämmityskustannuksissa ja vähentää CO²-päästöjä varauskalenteriin integroitavan lämmityksenohjausjärjestelmän avulla.

– Lämmitys kuluttaa ylivoimaisesti eniten energiaa kiinteistöissä. Ratkaisumme avulla lämpötilaa voidaan laskea kiinteistön tyhjillä olon ajaksi, mutta majoittujien tullessa lämpötila nousee automaattisesti mukavuustasolle. OptiWatin avulla lämmitysenergiaa kuluu vuositasolla jopa 40 prosenttia vähemmän, OptiWatti Oy:n toimitusjohtaja Mikko Heinonen.

OptiWatti on olosuhteet ennakoiva, älyohjaukseen perustuva energiakulutuksen optimointi- ja säätöjärjestelmä, jonka avulla kiinteistön lämmityslaitteita voidaan ohjata huonekohtaisesti etänä. Tekniikan omaavat kiinteistöt liitetään suoraan TAHKOcom-keskusvaraamon varausjärjestelmään, josta kiinteistön lämpötilaa optimoidaan automaattisesti varaustilanteen mukaan.

TAHKOcomin kiinteistöhuoltoon, siivoukseen ja vartiointiin erikoistunut tytäryhtiö TAHKO24h Oy asentaa ja huoltaa laitteiston yhdessä OptiWatti Oy:n kanssa.

– Tämä on hyvä esimerkki uuden strategiamme mukaisesta kumppanuusmallistamme. Kehitämme Tahkon matkailua koko ajan vastuullisemmaksi, TAHKOcomin hallituksen puheenjohtaja Pekka Vihma kertoo.

Vastuullisuuteen ja energiansäästöön tähtäävä yhteistyösopimus on allekirjoitettu Tahkolla. Sopimus linjaa lukuisia uusia älykkään teknologian ratkaisuja, joita Tahkolla tullaan ottamaan käyttöön lähiaikoina. TAHKOcom välittää 900 lomakohdetta ja -kiinteistöä ja sen kautta majoittuu alueella vuosittain yli 60 000 henkilöä, joten sopimuksen vaikutus on alueellisesti merkittävä.

Yhtiön tavoitteena on kehittää toimintaansa entistä vastuullisemmaksi suurin harppauksin, hyödyntäen vahvasti uusia digitaalisia tekniikoita sekä automatiikkaa.